Privacyverklaring

Via onze webwinkel worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. Wij vinden het belangrijk om zorgvuldig met deze persoonsgegevens om te gaan en verwerken en beveiligen ze dan ook zorgvuldig. Hierbij houden we ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat:
·       we duidelijk vermelden met welk doel we persoonsgegevens verwerken. Dat doen we via deze privacyverklaring;
·       we onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
·       we jou eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om je persoonsgegevens te verwerken als jouw toestemming nodig is;
·       we passende beveiligingsmaatregelen nemen om je persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
·       we jouw recht respecteren om je persoonsgegevens te laten zien als jij daarom vraagt en deze op jouw verzoek ook te corrigeren of zelfs te verwijderen.

Wij zijn als bedrijf verantwoordelijk voor de verwerking van jouw gegevens. In deze privacyverklaring leggen we uit welke persoonsgegevens we verzamelen en gebruiken en met welk doel. We raden je aan deze privacyverklaring goed door te lezen.

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 09-10-2019

 

Gebruik van persoonsgegevens

Door onze webwinkel te gebruiken, komen bepaalde gegevens van jou in ons systeem. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. We bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door jou worden opgegeven in verband met de door jou gevraagde dienst, of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze bedoeld zijn om door ons te worden verwerkt.

Wij gebruiken de volgende gegevens voor de in deze privacyverklaring genoemde doelen:
·       NAW-gegeven
·       Telefoonnummer
·       Factuuradres
·       E-mailadres
·       Betalingsgegevens
·       Geslacht
·       Geboortedatum
·       IP-adres

 

Afhandelen bestelling

Wanneer je bij ons een bestelling plaatst, maken we voor de afhandeling daarvan gebruik van je persoonsgegevens. Indien het nodig is voor een goede afhandeling kunnen we je persoonsgegevens ook aan derden verstrekken. Meer daarover lees je verderop in deze privacyverklaring.

 

Registreren

Bij bepaalde onderdelen van onze webwinkel moet je jezelf eerst registreren. We bewaren deze gegevens zodat je deze niet iedere keer opnieuw hoeft in te vullen en zodat wij jou kunnen contacteren in verband met de uitvoering van de gesloten overeenkomst. De gesloten overeenkomst betekent hierbij meestal niet meer dan dat jij iets bij ons besteld en wij dit product bij je afleveren.

We zullen deze gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij dat noodzakelijk is om de overeenkomst die je met ons sluit uit te voeren of als dit wettelijk verplicht is. Als wij een vermoeden van fraude of misbruik van onze webwinkel hebben, kunnen we persoonsgegevens aan de bevoegde autoriteiten overhandigen.

 

Toegang portaal

Met ons portaal kun je toegang krijgen tot een beheeromgeving waar je zelf zaken kunt instellen, opgeven en wijzigen.

 

Reclame

Wij kunnen jou, naast de informatie op onze website, ook op de hoogte brengen van onze nieuwe producten en diensten per e-mail.

 

Contact

Om in contact te komen met AirArea.eu kunt u e-mailen.

 

Formulier Wij bieden via onze webwinkel de mogelijkheid om vragen te stellen via een contactformulier waarbij je gevraagd wordt diverse gegevens in te vullen om je vraag te behandelen. Je kiest zelf welke gegevens je daarbij verstrekt. De gegevens die je ons toestuurt, worden bewaard zolang als op basis van het formulier of de inhoud van je e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan.

Nieuwsbrief  Wij kunnen een nieuwsbrief aanbieden waarmee we geïnteresseerden willen informeren over onze producten en/of diensten. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je jezelf kunt afmelden. Je e-mailadres wordt slechts met jouw expliciete toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees.

 

Publicaties

Op de website van AirArea.eu is het mogelijk dat je (vrijwillig opgegeven) gegevens openbaar komen.

Reviews Bij het plaatsen van een productreview worden de door jou opgegeven gegevens openbaar gepubliceerd. Daarmee zijn ze op internet zichtbaar voor iedereen, met uitzondering van zoekmachines. Het gaat hier om:
·       Je naam
·       Je leeftijdsgroep

Overigens ben je niet verplicht deze gegevens in te vullen. Je kiest zelf welke informatie je deelt. Intern kunnen wij wel je IP-adres zien. Dit helpt ons soms om contact op te nemen naar aanleiding van een slechte ervaring. Op verzoek anonimiseren wij de informatie die je hebt ingevoerd.

Als je ontevreden bent over een product kan een medewerker contact met je opnemen om tot een gepaste oplossing voor het probleem of de klacht te komen.

 

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze webwinkel gebruiken. We hebben een bewerkersovereenkomst met Google gesloten om afspraken te maken over de omgang met onze data. Deze overeenkomst is zo privacyvriendelijk mogelijk ingesteld.

 

Cookies

AirArea.eu maakt gebruik van cookies. Dit zijn tekstbestanden die automatisch op je computer worden geplaatst door je browser. Je kunt te allen tijde onze cookies via uw browser uitschakelen.

AirArea.eu  plaats verschillende soorten cookies, namelijk:
·       Functionele cookies
·       Analytische cookies
·       Tracking cookies

Functionele cookies Deze cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren. Hiermee onthouden we bijvoorbeeld wat je in je winkelwagentje hebt gestopt.

Analytische cookies Deze cookies hebben we nodig om de gebruikerservaring te optimaliseren. Zo maak jij prettiger gebruik van onze website. Deze cookies hebben nauwelijks invloed op je privacy.

Tracking cookies AirArea.eu maakt gebruik van tracking cookies voor marketing doeleinden. Daarmee kunnen we jou relevante advertenties tonen.

Daarnaast zijn er nog cookies van derden. Deze cookies worden geplaatst door partners. Voor meer informatie over deze cookies wordt het aangeraden om de privacyverklaringen van de betreffende partijen of onze cookieverklaring te lezen.

 

Beveiliging

Wij nemen beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. AirArea.eu maakt o.a gebruik van firewalls en encryptie. Bovendien maakt AirArea.eu gebruik van een verbinding met een SSL EV certificaat. Dit houdt in dat je informatie versleuteld wordt verzonden zodat de gegevens niet onderschept kunnen worden.

 

Bewaartermijnen

De hierboven beschreven persoonsgegevens worden bewaard voor zolang als nodig om je bestellingen af te handelen, inclusief garantie. De gegevens worden vervolgens gewist, tenzij er een wettelijke plicht is die langer bewaren vereist (zoals de fiscale bewaarplicht van zeven jaar voor betaalgegevens).

Als je een account hebt geregistreerd worden je gegevens bewaard totdat je jouw toestemming intrekt. Daarnaast kun je ons te allen tijde vragen om jouw gegevens te verwijderen.

 

Websites van derden

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze webwinkel zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. Wij raden je aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

 

Telefoongesprekken

We nemen steekproefsgewijs binnenkomende telefoongesprekken op zodat we de kwaliteit van onze dienstverlening kunnen monitoren, en om echte gesprekken te kunnen inzetten voor interne trainingen van medewerkers van AirArea.eu . De gesprekken worden opgeslagen op een beveiligde omgeving, en zijn alleen toegankelijk voor geautoriseerde medewerkers. Gesprekken die niet gecontroleerd worden en die niet in een training worden ingezet worden na een week automatisch verwijderd. Mocht je niet willen dat het gesprek wordt opgenomen kun je dit aangeven bij de medewerker. Deze zal een melding maken, waarna gecontroleerd zal worden of het gesprek is opgenomen of niet. In het geval het gesprek is opgenomen zal het meteen worden verwijderd.

 

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het is aan te raden om deze privacyverklaring regelmatig door te lezen, zodat je van eventuele wijzigingen op de hoogte bent.

 

Inzage en wijzigen van uw gegevens

Voor vragen over ons privacybeleid of vragen over inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) je persoonsgegevens kun je te allen tijde contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens.

Je kunt ons ook een verzoek toesturen om je gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Ook kun je een een gegevensexport opvragen van de gegevens die wij met jouw toestemming gebruiken of gemotiveerd aangeven dat je de verwerking van persoonsgegevens door ons wilt laten beperken.

Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om jezelf adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van de cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terugvinden in de instellingen van je browser. Indien de gegevens niet kloppen, kun je ons verzoeken om de gegevens te wijzigen of te verwijderen.

 

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van je persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen de verwerking van persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.


Contactgegevens
 

AirArea is een handelsnaam en onderdeel van Pancho and Amelia ASET bv

AirArea.eu – Burg. Bickerstraat 22 – 1111 CB Diemen – info@AirArea.eu –
Tel.: + 316 1812 3766